Om mig / Arbejde
Arbejde
Jeg begyndte tidligt at interessere mig for helbredelse, både alternative tilgange og traditionelle. Tog sidst i 70’erne massage og healing-kurser, ligesom jeg arbejdede i Christianias Sundhedshus.

Jeg blev sygeplejerske i 1987 og tog det hårde slid på medicinsk afdeling de første 5 år. Arbejdede derefter som centersygeplejerske i 9 år med flygtninge på asylcentre for Dansk Røde Kors.

Efter asylarbejdet fulgte 6 år som sundhedsfaglig konsulent i Århus Amt , med speciale i unge indvandrere, social sårbarhed og seksuel sundhed og trivsel. Jeg skrev to små bøger om seksualitet og unge med indvandrer-baggrund.

Siden starten af 2009 har jeg arbejdet som sygeplejerske på hospice med døende patienter. Det er en meget stærk og intim oplevelse at hjælpe et andet menneske med at dø værdigt. Dødens nærvær har åbnet mit nærvær i mit eget liv og lærer mig at livet skal leves fuldt og helt, mens vi har det.

Ved siden af arbejdet på hospice har jeg privat klinik i Alken, hvor jeg tilbyder terapi, shamanistisk healing og træning af sindet gennem meditation.
 
I sommeren 2017 været med til at stifte foreningen: "Nærvær omkring Døende" og sidder i dennes bestyrelse. Foreningen udbyder workshops og undervisningsforløb med henblik på at styrke mod og nærvær til at være med døende.
Birgit Bastholm | Alkenvej 73, 8660 Skanderborg  | Tlf.: 51 54 13 31 | birgit.bastholm@gmail.com