Shamanisme / Ahamkara og Bulgan
Samarbejde med den russiske shaman Ahamkara og den mongolske shaman Bulgan
Ahamkara bor i Uralbjergene i Rusland med kone og to børn, men er født og opvokset i Altai i det sydlige Sibirien. Her har han fået sin træning som shaman. Han rejser til Europa mange gange om året for at undervise, primært i Holland, Tyskland og Danmark.

Han er en fremragende underviser og healer; klar, venlig og med begge ben på jorden. Han udvikler konstant sin viden og metode; de senere år har han været meget optaget af kostens betydning for vores krop og sundhed, ligesom organmassage er blevet en del af hans felt.
Hans metode veksler mellem teori, dynamisk kropsarbejde, trommerejser og ritualer, samt ophold i naturen. Han udtrykker sin indsigt humoristisk og evner at gøre den gamle shamanistiske viden relevant for moderne vesterlændinge. Han arrangerer hvert år rejser til Altai, for at besøge kraftsteder og lave shamanistisk arbejde i naturen. Tjek hans hjemmeside: www.ahamkara.org
Hans shamanistiske ”filosofi” tager afsæt i det sibiriske verdenskort, som er bygget op omkring fire åndelige kræfter eller principper: det skabende kaldet Ulgen, det beskyttende/bestående kaldet Umai, det destruktive/udrensende kaldet Erlik og det universelle/evigheden kaldet Tengri. Du kan se billedet her til højre og kontakt mig hvis du ønsker en uddybning af kortet.
Jeg har tidligere arrangeret shaman-uddannelses programmer for Ahamkara, men i øjeblikket er der kun tid til en årlig workshop. Ahamkara besøger Alken hvert år i april, hvor det vil være muligt at få individuelle sessioner hos ham, samt at deltage i en workshop. Tjek emnet for workshop i april 2015.

Bulgan er en kvinde fra Mongoliet. Hun bor i dag i Belgien med sin mand og har to voksne døtre. Hun er født i Mongoliet, opvokset traditionelt i en jurt (nomadetelt) indtil hun blev omkring 15 år. Hun er veluddannet og har forsøgt at skabe sig et ”almindeligt” liv, men blev meget syg og måtte igennem alvorlige sygdomsprocesser, før hun ”overgav” sig til arbejdet som shaman.
Hun er en dygtig healer med stort kendskab til planter og medicin. Hun er opvokset i nær tilknytning til naturen og hendes feminine tilgang til det shamanistiske arbejde, bærer på alle måder præg af dette. Hun arrangerer hvert år rejser til Mongoliet med fokus på helbredelse og spiritualitet. Hun har ikke en hjemmeside, så du må skrive til mig, hvis du skulle være interesseret i en rejseoplevelse i Mongoliet med Bulgan.
Bulgan har været i Alken to gange og lavet workshops og individuelle healings sessioner. Jeg håber hun vil komme igen.


 
 Birgit Bastholm | Alkenvej 73, 8660 Skanderborg  | Tlf.: 51 54 13 31 | birgit.bastholm@gmail.com